Naslovna Hercegovina Sve veća nervoza SNSD-a pokazana i kroz „Glas komune“

Sve veća nervoza SNSD-a pokazana i kroz „Glas komune“

0
Izvor:

U zadnjih dvadesetak dana u gradu Trebinju došlo je do naglog porasta broja zaraženih sugrađana korona virusom. Pogotovo veliki broj zaraženih je registrovan u državnim firmama koje su znatno redukovale svoje svakodnevne aktivnosti. Imajući u vidu da ogroman broj članova vladajućih koalicija predvođene SNSD-om radi u tim preduzećima (prim. aut. posebnu priču treba posvetiti stranačkom zapošljavanju u državnim preduzećima, a čist primjer je da u RITE Gacko radi 12 osoba od 24 sa liste lokalnog SNSD-a, a u ostalim državnim firmama još 4 osobe)  jasno je zašto je došlo do pada političke aktivnosti istih. U međuvremenu su se čelni ljudi oporavili i nastavili sa političkim napadima istom žestinom nastojeći nadoknaditi vrijeme koje im je oduzeo korona virus.

Ta aktivnost je pogotovo vidljiva na društvenim mrežama i medijima bliskim vladajućoj strukturi. Ali, da im humor nije jača strana (ako su uopšte htjeli da budu duhoviti) se vidi na primjeru plagijata “Glasa komune”. Naime, originalni “Glas komune” je prethodnih dana dijeljen građanima Trebinja od strane kandidata za odbornike liste “Za pravdu i red – Nebojša Vukanović” i očigledno je u javnosti izazvao takav odjek da je izazvao bijes u redovima vladajuće strukture koji nisu mogli sjediti skrštenih ruku i nemajući ideja kako da uzvrate potegli su potez očajnika. U plagiranom “Glasu komune” jedan list A4 formata se sastoji od dvije slike koje prekrivaju 90% strane, a tu se nađe i poneka riječ, naravno sa sve velikim štampanim slovima kako bi čitaocu bilo što upečatljivije (ili možda ne znaju pravopis pa da se ne pogriješi). Tu se daje prikaz parka „nekad“ i „sad“ a gdje je pod odjeljkom “nekad” slika parka poslije olujnog nevremena koje je prorijedilo drveće u njemu. Zatim u istom nevremenu strada i krov novog zatvorenog bazena koji naglo postaje otvoren, a pisac ovog satiričnog “Glasa komune” možda nastoji da kaže kako je isti obnovljen nakon nekog bombardovanja, zemljotresa, sabotaže nekog opozicionara… Poljuljani navodima g. Nebojše Vukanovića da g. Luka Petrović posjeduje apartmane na atraktivnoj lokaciji u Beogradu, pisac teksta objavljuje račun Infostana kojim “dokazuje” da majka g. Vukanovića posjeduje stan u ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Da bi se potvrdila pisanja o posjedovanju apartmana g. Petrovića ili bar bacila sumnja na njih, dovoljno je popiti kafu u kafiću pored zgrade u kojoj se nalaze stanovi i vidjeti da se tu prodaju hercegovačka pića, a od osoblja se može čuti da je investitor zgrade neki Hercegovac. Takve priče se zaista ne mogu staviti na račun g. Vukanovića ili njegove majke. Da li obraćati pažnju na dio o “vili” narodnog poslanika SDS-a, i pokušati napraviti paralelu sa hacijendom na Zagori? Ovakav “Glas komune” je vid političkog sukoba koji se dugo održava u našem društvu i u kom ne postoji borba argumentima već samo izvrgavanje. I danas smo mogli vidjeti kako članovi Snsd-a vrše pritisak na obične ljude (Nastavlja se pritisak SNSD-a), a iz izvora bliskih ovoj stranci saznali smo da će se večeras održati sastanak u prostorijama Het-a sa pripravnicima u državnim firmama.

Izbori su vrlo brzo, a vladajuća stranka sve nervoznija. U nedelju ćemo vidjeti da li je to opravdano ili ne ali narodu možemo samo da poručimo „Čuvajte se od virusa, izađite na izbore i dajte svoj glas pravim ljudima“.