Naslovna Region U Ukrajinu stigli prvi dobrovoljci iz Hrvatske

U Ukrajinu stigli prvi dobrovoljci iz Hrvatske

0

U Ukrajinu već stižu prvi dobrovoljci iz Hrvatske kako bi učestvovali u odbrani te zemlje.

„Mi se nalazimo na ukrajinskoj granici s Mađarskom. Idemo na front pridružiti se ukrajinskom narodu i našim Hrvatima. Znamo da će ovaj rat teško stati samo na Ukrajini“, izjavio je jedan od njih.

„Ponukalo me to što je Ukrajina među prvima priznala našu zemlju dok smo se borili za slobodu. Ukrajina nam je pomogla 1991. godine, ali pomogla nam je i nakon potresa u Zagrebu i na Banovini. To je čin zbog kojeg idemo pomoći Ukrajincima u ratu. Ovaj rat neće stati na Ukrajini, ne verujem u to“, kaže.

Idemo preko granice, do Harkova ili Kijeva gde ćemo zadovoljiti potrebe naoružanja i krenuti na front. Dolaze nam još dve ekipe, jedna iz Splita i Zadra, a druga iz Osijeka. Pozivam sve koji mogu da pomognu, ljudstvom, naoružanjem ili u pomaganju izbeglicama“, dodaje.

Denis Šeler, Zagrepčanin i nekadašnji vođa BBB-a koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljonu Azov, pozvao je veterane i vojnike s vojnim iskustvom.

„Služba traje do okončanja sukoba, odnosno do demobilizacije pripadnika Teritorijalne Odbrane. Plate nema, osigurana je samo hrana i smeštaj. Za sve informacije javiti se u ambasade Ukrajine u Evropi“, navodi.

Podsetimo, kako prenose mediji u Hrvatskoj, prvi hrvatski dobrovoljci otišli su na ratište u Ukrajinu kako bi se borili na strani ukrajinske vojske.

„Jedna veća grupa dobrovoljaca kroz nekoliko dana bi se trebala pridružiti ukrajinskoj vojsci. Imaju vojno iskustvo od ranije i puni su morala i želje da pomognu ukrajinskoj vojci“, javljeno je juče.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име