Naslovna Hercegovina Učenice iz Hercegovine osvojile drugo i treće mjesto na svjetskom takmičenju

Učenice iz Hercegovine osvojile drugo i treće mjesto na svjetskom takmičenju

0
Izvor: ATV

Na nedavno održanoj Međunarodnoj olimpijadi iz istorije i kulture u Sankt Peterburgu, učenice iz Republike Srpske ostvarile su sjajan rezultat. Prema rezultatima koji su prije dva dana objavljeni na zvaničnoj stranici Olimpijade, drugo mjesto zauzele su učenice Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja, Anastasija Tomić i Dijana Piljević (pod mentorstvom profesorice Jagode Vuković), dok se na trećem mjestu nalaze gimnazijalke iz Nevesinja Sara Milićević i Ana Stajić, čiji je mentor prof. Stanka Đurica.

Prema rezultatima koji su prije dva dana objavljeni na zvaničnoj stranici Olimpijade, drugo mjesto zauzele su učenice Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja, Anastasija Tomić i Dijana Piljević (pod mentorstvom profesorice Jagode Vuković), dok se na trećem mjestu nalaze gimnazijalke iz Nevesinja Sara Milićević i Ana Stajić, čiji je mentor prof. Stanka Đurica.

Sara Milićević

Od više stotina takmičara iz različitih država svijeta u finalni krug prošlo je 180 učenika, među kojima se našlo još nekoliko srednjoškolaca iz Republike Srpske.

Anastasija Tomić

Olimpijada iz istorije i kulture održava se u organizaciji Akademije postdiplomskog pedagoškog obrazovanja i Odbora za obrazovanje Sankt Peterburga.

Ana Stajić

Poziv školama u Republici Srpskoj proslijeđen je posredstvom Predstavništva Republike Srpske u Moskvi. Učenici iz cijelog svijeta, uzrasta od 14 do 18 godina, imali su priliku da pokažu znanje i kreativnost putem različitih testova znanja i kreativnih zadataka.

Dijana Piljević

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име