Naslovna Hercegovina Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Slađani Kovač treća nagrada na konkursu Srpske...

Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Slađani Kovač treća nagrada na konkursu Srpske književne zadruge

0

Učenica osmog razreda trebinjske OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Slađana Kovač osvojila je treće mjesto na literarnom konkursu „Beskrajno plavo Kolo“ Srpske književne zadruge, koji je organizovan u okviru akcije Povratak čitanju i ćirilici.

Slađana je napisala literarni rad o temi „Porodica i porodične vrednosti“.

Treća nagrada na ovom uglednom konkursu veliko je priznanje ne samo za Slađanu i za njenu profesorku srpskog jezika i književnosti Darku Deretić, već i za školu koju pohađa.

Na konkurs je bilo prijavljeno više od 220 učenika iz 70 škola sa područja Srbije, Republike Srpske  i Crne Gore, a bio je raspisan za osnovne i srednje škole. Za razliku od osnovaca, koji su pisali o temi „Porodica i porodične vrednosti“, srednjoškolci su svoj literarni talenat mogli da izraze kroz temu „Porodica i savremeni svet“.

Svečano uručenje nagrada talentovanim učenicima iz regiona održano je juče u prostorijama Srpske književne zadruge u Beogradu, a nagrade im je uručio akademik Matija Bećković.

Ipak, Slađana i njena profesorka nisu prisustvovale svečanosti, jer nije bilo podrške  za njihov odlazak.

Ove godine, zajedno sa Srpskom književnom zadrugom, literarni konkurs „Beskrajno plavo Кolo“ organizovale su i dvije ugledne ustanove ‒ Zemunska gimnazija i Srpska gimanzija „Nikola Tesla“ iz Budimpešte. Кonkurs je podržalo i Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Srpska književna zadruga ove godine obilježava 130 godina postojanja i rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име