Naslovna Izdvajamo Umjesto aviona krajem ove godine: Gradnja aerodroma u Trebinju počeće sljedeće godine

Umjesto aviona krajem ove godine: Gradnja aerodroma u Trebinju počeće sljedeće godine

0

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić kazao je danas na sjednici Narodne skupštine RS, odgovarajući na poslaničko pitanje, da „ne može davati rokove za ozbiljne, kapitalne projekte“ kakav je izgradnja aerodroma u Trebinju.

Ćorić je to istakao na pitanje poslanika Ljubiše Krunića (PDP) kada će poletjeti prvi avioni sa ovog aerodroma, a koje je ranije premijer RS Radovan Višković najavljivao za kraj ove godine.

„Ne bih davao rokove za tako ozbiljne projekata. Taj aerodrom ima širi društveni značaj i nailazi na određene prepreke onih kojima ne dogovara da se gradi aerodrom u Trebinju. Prije mjesec dana sam bio na licu mjesta, radi se projektno rješenje. Vlada RS je izdvojila sredstva koja su bila nephodna da se plate geološke radnje, a Vlada Srbije za ekspropijaciju i očekujemo da će se u skorije vrijeme ući u ekspropijaciju. Sljedeće godine ćemo početi sa gradnjom, davati bilo kakav drugi datum bilo bi neozbiljno“, rekao je Ćorić.

Vlada RS je u septembru 2020. godine utvrdila Prijedlog Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, po hitnom postupku.

Donijeta je odluku i o izradi Zoning plana područja posebne namjene „Aerodrom Trebinje“, po hitnom postupku.

Zoning plan donosi se za planski period od deset godina i njime se obuhvata područje na teritoriji grada Trebinje površine oko 1.234 ha, koje zahvata šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име