Naslovna Hercegovina Užas u državnom zatvoru: Zatvorenici štrajkuju glađu, Matković sebi zašio usta

Užas u državnom zatvoru: Zatvorenici štrajkuju glađu, Matković sebi zašio usta

0

Osumnjičeni narkobos iz Trebinja Milan Matković i ostali koji se trenutno nalaze u pritvorskim jedinicama Državnog zatvora u Vojkovićima jutros su stupili u štrajk glađu, saznaje portal „Avaza“.

Kako saznajemo, osumnjičeni smatraju da u njihovom predmetu nemaju pravo na nepristrasno suđenje i vođenje istrage zbog stalnih pritisaka.

Oni smatraju da se već nepunih šest mjeseci neosnovano nalaze u pritvoru zbog navedenih pritisaka što je posebno izraženo u njihovom predmetu.

Saznajemo da je prvoosumnjičeni Milan Matković jutros u pritvorskoj jedinici nanio sebi tjelesne povrede na način da je sebi zašio usta.

Ovakvim rigoroznim postupcima osumnjičeni iskazuju nezadovoljstvo i otpor prema neviđenjim pritiscima u postupku koji se vodi protiv njih.

Ovim povodom kontakirali smo advokate koji zastupaju u ovom krivčnom predmetu advokata Lejlu Čović i advokata Jasminu Alikadić koji su nam potvrdili ove navode, ističući sljedeće:

– Upoznati smo da su naši branjenici stupili u štrajk glađu u pritvorskoj jedinici kao i da je došlo do samopovređivanja osumnjičenog Milana Matkovića.

Mi kao branioci, nažalost, nismo iznenađeni ovakvim postupanjem naših branjenika, imajući u vidu kontinuirane pritiske na postupak u ovom krivičnom predmetu, uključujucć stalne neistinite medijske natpise, objavljivanje službenih dokumenata u medijima, direktne pritiske međunarodnih zvaničnika na Tužilaštvo BiH i Sud BiH što ima izuzetno negativnu konotaciju u ovom postupku.

Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo njihova ljudska prava i iskoristiti sve moguće pravne lijekove kako pred domaćim tako i pred međunarodnim sudovima u cilju pravičnosti ovog postupka koji se, u najmanju ruku, mora tretirati u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih pritisaka izvan pravosudnih institucija.

Izvor: Avaz

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име