Naslovna Izdvajamo Višković pozvao mlade da se izjasne hoće li svi pomoć od 100...

Višković pozvao mlade da se izjasne hoće li svi pomoć od 100 KM, ili samo nezaposleni

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je na današnjem sastanku sa predstavnicim Omladinskog savjeta RS mlade da predlože kriterijume za dodjelu jednokratne pomoći od 100 KM.

Govoreći o inicijativi koju je u javnosti iznio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik da se mladima od 18 do 30 godina isplati jednokratna pomoć od 100 KM u uslovima rasta cijena i inflacije, premijer Srpske je rekao da će za te namjene, prema preliminarnim procjenama, biti potrebno oko 12 miliona KM.

On je rekao da ova ideja nema veze sa izborima, nego da je to odgovor na inflaciju, te da bi isplata pomoći mogla krenuti u julu.

Premijer je pozvao mlade da iznesu prijedloge kada je riječ o kriterijumima dodjele ovih sredstava, odnosno da se izjasne da li žele da sredstva dobiju svi navedene starosne dobi ili da se izostave zaposleni, prenosi Mondo.

Napomenuo je da Vladi nije problem da budu obuhvaćeni svi, te da su sredstva već predviđena rebalansom budžeta za ovu godinu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je 13. maja, nakon sjednice predsjedništva ove stranke u Banjaluci, najavio da će mladima od 18 do 30 godina, penzionerima i borcima u RS biti isplaćeno po 100 KM za šta će iz budžeta RS biti potrebno izdvojiti oko 50 miliona KM.

Predstavnici političkih struktura SNSD koji okupljaju mlade javno su pozdravili ovu najavu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име