Naslovna Izdvajamo Vlada Republike Srpske povećala penzije za 0,84%

Vlada Republike Srpske povećala penzije za 0,84%

1

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je kazao da je Vlada na prošloj sjednici usvojila informaciju o povećanju penzija u Republici Srpskoj za tri odsto, pojasnivši da je kroz redovno (zakonsko) usklađivanje povećanje iznosilo 2,16 odsto, ali da je Vlada, cijeneći polažaj penzionera i njihov doprinos razvoju društva i Republike Srpske, dodala tom procentu još 0,84 procentna poena, kako bi povećanje bilo tri odsto.

Vičković je rekao za TV K3 da to povećanje predstavlja 42 miliona КM više izdvajanja u budžetu za penzije, što je obezbijeđeno za ovu godinu.

„Sve što smo preduzimali kao Vlada, kroz naše uredbe, plaćajući poreze, doprinose, najnižu platu i drugo, dovelo nas je u poziciju da Poreske uprava u 2020. godini ima najbolju i najveću naplativost poreza i doprinosa od nastanka Srpske“, naglasio je Višković.

Na kraju prošle godine u Srpskoj je bilo 271.004 penzionera i taj broj je veći u odnosu na godinu ranije za 3.525.

Prosječna penzija u Srpskoj u prošloj godini iznosila je 393 KM.

Višković je rekao da građani mogu da budu spokojni kada je riječ o njihovim primanjima u ovoj godini, navodeći da bi smanjenje plata, penzija, socijalnih davanja, podsticaja i slično, bilo loše za javnu potrošnju, koja treba da bude zamajac što bržeg oporavka.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

1 KOMENTAR

  1. It’s been a few days since I have short hair and I don’t get too much hair, so I bought this. It’s *really. It’s comparable to real hair, and I’m not afraid of having less hair anymore. I brought this to school these past two days. It’s pretty good! Satisfied with the cost performance, repurchase other colors next time

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име