Naslovna Hercegovina Vlast zapostavila Hercegovinu, to se mora mijenjati

Vlast zapostavila Hercegovinu, to se mora mijenjati

0

“Potpuno jasno Hercegovina je najsiromašniji dio Republike Srpske, o kome se najmanje vodi računa, njen najzapostavljaniji dio. Zbog toga ćemo se okrenuti Hercegovini i jače i snažnije i to će da bude naša politika“, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

On je naglasio da Hercegovina može da živi od svojih resursa kojih ima na pretek i zato ćemo ih vratiti Hercegovini.

„To je jedan od prioritetnih zadataka nosioca vlasti i naših politika”, poručio je danas iz Trebinja Šarović, koji je kandidat za srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

Prema njegovom mišljenju, da bi Hercegovina mogla da krene naprijed i sustigne druge dijelove Republike Srpske treba da bude razvijena infrastruktura, prije svega putna.

„U fokusu našeg interesovanja biće razvoj nekoliko putnih pravaca: put Nevesinje -Berkovići, Lubinje- Stolac, putna komunikacija Foča- Šćepan Polje, Čajniče -Metaljka i najvažniji koridor koji će biti i dio moje misije i namjere da u tome istrajem a to je povezivanje juga Republike Srpske sa sjevernim dijelom odnosno prije svega brza cesta Trebinje -Višegrad kako bi se brže i lakše spojili sa našom maticom Srbijom i sa Bijeljinom“, kazao je Šarović na konferenciji za novinare u Trebinju.

On je poručio da će to biti jedan od njegovih ključnih prioriteta rada.

„Od energetgskog sektora, odmah krajem ove godine, krenućemo sa realizacijom projekta vjetroparka Hrgud u Berkovićima kao i solarne elektrane u Trebinju. Hrgud ima 50 megavata a Trebinje 100. Naša politika je u tome da se ovi potencijali ne prodaju kao nezapočeta koncesija investitorima, kao što je to rađeno do sada, na netransparentan način“, kazao je Šarović.

On tvrdi da su ti resursi toliko vrijedni da je nepohodno da ih izgrađuje Elektroprivreda RS a ne da prodaje većinske pakete investitorima iz drugih zemalja.

„Važno  je promijeniti status i dati podsticaj nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama – Ljubinje i Berkovići Čajniče i Istočni Mostar Novo Goražd. Kada se promijeni status tih opština i omogući veći priliv iz budžeta mnogo su veće  šanse da počnu sa razvojem i izvuku iz siromaštava.Za Hercegovinu je važno da resurse koje ima, prije svega energetske, budu u funkciji ovih gradova i opština i ovog regiona i da dobiti od ovih resursa i drugi benefiti ostaju građanima iz Herecegovine i to je naš prioritet“, kazao je Šarović.

On je rekao da dolaze bolji dani za Hercegovinu i Hercegovce.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име