Naslovna Republika Srpska Vučić podržao politiku za koju se bori SDS

Vučić podržao politiku za koju se bori SDS

0

Sve što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nakon sastanka sa Dodikom je  politika koju provodi i za koju se bori Srpska demokratska stranka, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović je istakao da predsednik Srbije zahtijeva „racionalan i pragmatičan pristup“,  i sve ono što je SDS, nasuprot politici galame i pesnica, tražio od aktuelne vlasti.

„Upravo Vučić je naglasio da razgovor nema alternativu i da se mora voditi dijalog sa Bošnjacima, a za istu izjavu ovih dana iz tabora SNSD-a orkestrirano smo etiketirani kao ‘izdajnici’. Je li onda po njima možda i predsjednik Vučić izdajnik“, upitao je Šarović.

Jednako smo upozoravali, dodaje Šarović,  „da se ostavimo snova o pobjedi nad drugim narodima, jer je pobjeda  razgovor o budućnosti“ i jednako najvažnijim smo isticali i ističemo da se Srpska može čuvati samo u miru, konkretnim radom i napretkom.

On kaže da je posebno zanimljivo je da je fokus sastanka bio na rješavanju „pitanja šuma  i zemljišta“ što su upravo pitanja, podsjeća Šarović, čije rešavanje su iz SDS potencirali i tražili da se upravo o njima raspravlja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Šarović je napomenuo i da je predsjednik Vučić takođe najavio razgovore sa međunarodnim predstavnicima o situaciji u BiH.

„A to su isti oni kojima Dodik upućuje najprizemnije poruke i za koje hoće da nas uvjeri da čak i ne postoje i nemaju nikakvu ulogu“, navodi Šarović.

Zanimljivo je, dodaje on, da smo sve ove izjave predsjednika Vučića čuli samo sat nakon što je SNSD-ov ministar Košarac izjavio da je protiv iste te“pametne politike“.

„Sasvim je jasno da imamo posla sa haotičnom vlašću koja srlja i nema nikakav ozbiljan plan, već vuče jednostrane, neprimjerene poteze, bez širih konsultacija, i što je najgore – unosi strah u javnosti Republike Srpske zbog uvlačenja u konflikte i prijetnje ratom“, upozorava predsjednik SDS.

Šarović kaže da se pokazalo da je politika Srpske demokratske stranke normalna, razumna i pametna politika koja vodi računa o interesima Republike Srpske najbolji mogući način i da je to jasno uvidio i prepoznao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име