Naslovna Hercegovina Bileća Vujović: Stipendiraćemo redovne studente državnih fakulteta

Vujović: Stipendiraćemo redovne studente državnih fakulteta

0
Izvor: ISTOK

Na današnjoj sjednici SO Bileća izglasana je Odluka o stipendiranju redovnih studenata, ali samo onih, koji zvanja stiču na državnim fakultetima.

U prethodnom periodu ova jako bitna kategorija društva je bila potpuno zapostavljena.
Na razumijevanje Opštine kao institucije, koja je u obavezi da u svakom smislu podrži studiranje svojih sugrađana, studenti su rijetko kad nailazili.
Zaslužene stipendije im nisu isplaćivane nikako ili rijetko kad, a samo podobni među njima se mogu pohvaliti redovnom isplatom.

U budžetu Opštine Bileća, koji je usvojen na današnjoj sjednici SO Bileća za stipendije je izdvojeno 70 000 KM. Ono što je posebno naišlo na potpunu podršku od strane građana Bileće jeste selekcija studenata na osnovu toga da li studiraju privatni ili državni fakultet. Odlučeno je da se stipendiraju samo studenti državnih fakulteta.
„Predviđeni iznos za stipendiranje studenata bi trebao biti veći, ali je ovo maksimalan iznos, koji smo mogli izdvojiti s obzirom na sveukupnu finansijsku situaciju Opštine Bileća.
Ono što je sigurno je to da će stipendije biti redovno isplaćivane i da se prilikom dodjele stipendija studenti neće dijeliti po stranačkoj pripadnosti, što je nažalost bio slučaj”, izjavio je načelnik Vujović.

Konkurs za dodjelu stipendija će biti objavljen na sajtu Opštine Bileća i drugim sredstvima informisanja, a pravo konkurisanja imaju svi redovni studenti državnih fakulteta, sem studenata prve godine fakulteta.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име