Naslovna Hercegovina Bileća Zašto HET blokira rad Opštine Bileća?

Zašto HET blokira rad Opštine Bileća?

0
Izvor: ISTOK

HET je dužan Opštini Bileća na ime naknade za potopljeno zemljište isplaćivati iznos od oko 2.500.000 KM godišnje.
Međutim, u zadnje vrijeme, a posebno dolaskom nove strukture opštinske vlasti, uplate kasne i po nekoliko mjeseci i time se blokira rad Opštine, koja je već u milionskim gubicima i velikim finansijskim problemima.

Novac od HET-a bi mnogo značio i Opština bi sa tim novcem mogla ikoliko funkcionisati. Trenutno su dužni uplatiti oko 600.000 KM.
Nismo sigurni koji je razlog, ali smo potpuno sigurni da rukovodstvo HET-a namjerno ne isplaćuje novac.

U Opštini Bileća pretpostavljaju da je krivac svemu neprihvatanje poraza SNSD-a u Bileći i dolazak nove vlasti.

Kako bi napravili što veće probleme novoj vlasti, sa željom da je narodu predstave kao nesposobnu, odlučili su da ‘kažnjavaju’ na ovaj način.
Sa druge strane iz bilećkog SNSD-a kažu da je problem u sukobu unutar bilećke opozicije, odnosno u sukobu unutar rukovodstva HET-a.
Jasno je da se radi o sukobu Ljuba Vukovića (SNSD) i Slobodana Čomića (SP). I jedan i drugi sjede u opozicionim klupama bilećkog parlamenta. Jedan je u HET-u izvršni direktor za pravne poslove, drugi za finansijsko-ekonomske. Oba su rođeni Bilećani.
Između njih dvojice postoji dugogodišnje neslaganje, sukobi i neizmireni računi, i upravo oni blokiraju rad Opštine Bileća.

Iz HET-a kažu da jedan odavno pakuje smjenu drugome, odnosno da je već izrečena presuda po kojoj Slobodan Čomić, ne može obavljati poslove izvršnog direktora za finansije. To je dodatno uzburkalo bilećku političku scenu.

Građani Bileće se nisu puno „zabrinuli” zbog te moguće smjene. Kažu da će se on opet „snaći”.
Ali, ostaje pitanje do kada će njihova sudbina zavisiti od kojekakvih Čomića, Vukovića i ostalih.
Očigledno je da će i ova borba biti teška i tužna.Takođe je očigledno da u prljavim političkim igrama potpuno nestaju emocije prema rodnom mjestu, društvu, porodici… prema čovjeku.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име